Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom
Beach Cornwall Étkező Fidzsi Fushimi Dubai - Hotel Atlantisz Tokyo

Dominikai Köztársaság

 

“Ez a Föld legjobb, legtermékenyebb, legkellemesebb, legkiegyensúlyozottabb tája, a leggyönyörűbb föld, amelyet emberi szem valaha látott” Kolumbusz Kristóf

 

A Dominikai Köztársaság az Antillák második legnagyobb szigetén, a Hispaniolán található. Kolumbusz Kristóf az Indiába vezető tengeri út keresése közben fedezte fel 1492-ben. A trópusi szigetet a Karib-tenger gyöngyszemeként is emlegetik, mivel adottságai egyedülállóak. Itt található a térség legnagyobb nemzeti parkja, legmagasabb hegyvonulata, az Atlanti-óceán legmélyebb pontja és ez által a világ legnagyobb szintkülönbsége, mely magával hordozza kivételes flóráját, faunáját.

 

Hasznos tudnivalók:

 • Éghajlat:

Trópusi éghajlat jellemzi, így egész évben magas a páratartalom, az átlaghőmérséklet egyenletesen 20 – 30 °C közötti, a tenger pedig 27 – 28°C. Száraz időszak novembertől májusig tart, a csapadékosabb időszak nyáron van, de rövid ideig tartó trópusi esőkre folyamatosan kell számítani. A nyári időszakban hurrikán is előfordulhat. A legkellemesebb időjárás decemberben van.

 • Beutazás:

A beutazáshoz vízum nem szükséges, de az útlevélnek a visszaérkezés dátumához képest legalább 3 hónapig érvényesnek kell lennie. Turista kártyát kell azonban váltani, amely díja 10 USD/ fő, melyet a reptéren, belépéskor kell fizetni.

 • Pénzváltás:

Hivatalos fizetőeszköz a dominikai Peso (DOP), amelynek ki- és bevitele tilos, de az USD-t mindenhol elfogadják.

 • Egészségügyi tanácsok:

Oltás nem szükséges. A csapvíz fogyasztása nem ajánlott.

 • Időeltérés:

A közép-európai időszámításhoz képest, Magyarországhoz viszonyítva -5 óra, nyári időszámítás idején -6 óra az időeltérés.

 • Hivatalos nyelv Dominikai Köztársaságban:

Spanyol, de a turisztikai központokban és szállodákban az angol, francia, olasz és német is használatos nyelv.

 • Vallás:

Római katolikus. (Húsvét hetében törvényileg tiltott a vizisport-eszközök használata, ezért ebben az időben ezek nem állnak rendelkezésre.)

 • Étkezés:

A dominikai gasztronómia mezőgazdaságának és halakban gazdag vizeinek köszönheti választékos ételeit, melyre hatással volt az indiai, európai és afrikai konyhaművészet is. Tipikus ételei a kókuszos-diós hal, és a "La Bandera" is - sok család napi étele -, ami halból, babból és rizsből áll. A "Chicharon de Cerdo" ecettel pácolt szalonna. A "Chen Chen" fűszeres marinádban megfőzött apró kukoricadarabokból áll, melyet kecskehúshoz tálalnak. A "Chaca" egy édesség, melyet kukoricából, tejbőll, cukorból, fahéjból és kókuszdióból készítenek. A legtöbb étel alapja a főzőbanán, melyet pürének és pasztának állítanak elő, úgy hogy banánlevélbe göngyölve sós vízben megfőzik. Inni főleg gyümölcsleveket isznak, mint például a Papaya, narancslé, ananász, kókusztej. Nagyon ízletes a sörük és a rum, mely a tipikus dominikai koktélok alapja, mint a "Pina Colada" vagy a "Cuba Libre".

 • Öltözködés:

Egész évben a könnyű, szellős viselet ajánlott. A téli esték (novembertől februárig) hűvösebbek, így melegebb ruházatot ajánlunk. Sok szálloda megkívánja vacsoránál az alkalomhoz illő öltözködést (hosszú nadrág, takart vállak).

 

Top 10 látnivaló Dominikán:

 • Punta Canaa Dominikai Köztársaság keleti részén fekszik, amely a Karibi – tenger legszebb fehérhomokos partjai közé tartozik. Az idelátogatók csodálatos és előkelő környezetben pihenhetnek.
 • Samana-félsziget érintetlen öblében minden év decembere és novembere között hosszúszárnyú bálnák gyűlnek össze nászidőszkra, amelyre turisták ezrei kíváncsiak ez időszakban. A szigeten a Haitises Nemzeti Parkot tekinthetik meg az idelátogatók, amely több gazdag növény-, és madárvilággal rendelkezik.
 • Santo Domingoa Dominikai Köztársaság fővárosa, amely az UNESCO világörökség részeként van nyilvántartva. Lenyűgöző látványt nyújt a spanyol gyarmati építészeti stílus, pasztellszínű épületeivel és az óváros macskaköves utcáival. Itt található az amerikai kontinens első, mai napig működő székesegyházát, a Catedral Primada de Americat.
 • Enriquillo-tóa térség legnagyobb sós tava 40 méteres tengerszint feletti magasságban található. Érdemes felkeresni a tó közepén elhelyezkedő Cabritos szigetet, amely népes állati- és növényi populációval rendelkezik.
 • La Romanatólnem messze található a hollywoodi sikerfilmek helyszínéül szolgáló művészváros/korallváros, amely korallkőből épült 14. századi falut elevenít meg.
 • Parque Nacional del Estead otthont palackorrú delfineknek, lamantinoknak, négy tengeri teknősfajnak és számos trópusi halfajtának.
 • Jarabacoalegmagasabb csúcsainak látványa és mesés vízeséseinek látványa tárul elénk.  A sportok szerelmesei a kedvező klíma miatt kipróbálhatják a hegyi kerékpározást, sziklamászást és túrázást.
 • Damajagua-vízesésrendszer 27 kisebb- nagyobb kristálytiszta zuhatagból áll, amely medencéiben nem csak fürdésre van lehetőség, hanem kipróbálhatjuk egy igazán különleges canyonig túrát is.
 • Paradise-sziget, egy hófehér homokos lakatlan sziget, amelyen csak néhány pálmalevéllel borított kunyhó áll. A sziget körüli színes korall világ és trópusi halfajok miatt kedvelt hely a búvárkodás szerelmeseinek.
 • Kolumbusz világítótorony/mauzóleum, amelyet Kolumbusz Kristóf Újvilágba való érkezésének 500. évfordulójára építettek fel.  Amerika országaiból összegyűjtött kiállítási tárgyakat tekinthetik meg az idelátogatók.
töltőikon