Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom
Beach Cornwall Étkező Fidzsi Fushimi Dubai - Hotel Atlantisz Tokyo

Dominikai Köztársaság

 

“Ez a Föld legjobb, legtermékenyebb, legkellemesebb, legkiegyensúlyozottabb tája, a leggyönyörűbb föld, amelyet emberi szem valaha látott” Kolumbusz Kristóf

 

A Dominikai Köztársaság az Antillák második legnagyobb szigetén, a Hispaniolán található. Kolumbusz Kristóf az Indiába vezető tengeri út keresése közben fedezte fel 1492-ben. A trópusi szigetet a Karib-tenger gyöngyszemeként is emlegetik, mivel adottságai egyedülállóak. Itt található a térség legnagyobb nemzeti parkja, legmagasabb hegyvonulata, az Atlanti-óceán legmélyebb pontja és ez által a világ legnagyobb szintkülönbsége, mely magával hordozza kivételes flóráját, faunáját.

 

Hasznos tudnivalók:

 • Éghajlat:

Trópusi éghajlat jellemzi, így egész évben magas a páratartalom, az átlaghőmérséklet egyenletesen 20 – 30 °C közötti, a tenger pedig 27 – 28°C. Száraz időszak novembertől májusig tart, a csapadékosabb időszak nyáron van, de rövid ideig tartó trópusi esőkre folyamatosan kell számítani. A nyári időszakban hurrikán is előfordulhat. A legkellemesebb időjárás decemberben van.

 • Beutazás:

A beutazáshoz vízum nem szükséges, de az útlevélnek a visszaérkezés dátumához képest legalább 3 hónapig érvényesnek kell lennie. Turista kártyát kell azonban váltani, amely díja 10 USD/ fő, melyet a reptéren, belépéskor kell fizetni.

 • Pénzváltás:

Hivatalos fizetőeszköz a dominikai Peso (DOP), amelynek ki- és bevitele tilos, de az USD-t mindenhol elfogadják.

 • Egészségügyi tanácsok:

Oltás nem szükséges. A csapvíz fogyasztása nem ajánlott.

 • Időeltérés:

A közép-európai időszámításhoz képest, Magyarországhoz viszonyítva -5 óra, nyári időszámítás idején -6 óra az időeltérés.

 • Hivatalos nyelv Dominikai Köztársaságban:

Spanyol, de a turisztikai központokban és szállodákban az angol, francia, olasz és német is használatos nyelv.

 • Vallás:

Római katolikus. (Húsvét hetében törvényileg tiltott a vizisport-eszközök használata, ezért ebben az időben ezek nem állnak rendelkezésre.)

 • Étkezés:

A dominikai gasztronómia mezőgazdaságának és halakban gazdag vizeinek köszönheti választékos ételeit, melyre hatással volt az indiai, európai és afrikai konyhaművészet is. Tipikus ételei a kókuszos-diós hal, és a "La Bandera" is - sok család napi étele -, ami halból, babból és rizsből áll. A "Chicharon de Cerdo" ecettel pácolt szalonna. A "Chen Chen" fűszeres marinádban megfőzött apró kukoricadarabokból áll, melyet kecskehúshoz tálalnak. A "Chaca" egy édesség, melyet kukoricából, tejbőll, cukorból, fahéjból és kókuszdióból készítenek. A legtöbb étel alapja a főzőbanán, melyet pürének és pasztának állítanak elő, úgy hogy banánlevélbe göngyölve sós vízben megfőzik. Inni főleg gyümölcsleveket isznak, mint például a Papaya, narancslé, ananász, kókusztej. Nagyon ízletes a sörük és a rum, mely a tipikus dominikai koktélok alapja, mint a "Pina Colada" vagy a "Cuba Libre".

 • Öltözködés:

Egész évben a könnyű, szellős viselet ajánlott. A téli esték (novembertől februárig) hűvösebbek, így melegebb ruházatot ajánlunk. Sok szálloda megkívánja vacsoránál az alkalomhoz illő öltözködést (hosszú nadrág, takart vállak).

 

Top 10 látnivaló Dominikán:

 • Punta Canaa Dominikai Köztársaság keleti részén fekszik, amely a Karibi – tenger legszebb fehérhomokos partjai közé tartozik. Az idelátogatók csodálatos és előkelő környezetben pihenhetnek.
 • Samana-félsziget érintetlen öblében minden év decembere és novembere között hosszúszárnyú bálnák gyűlnek össze nászidőszkra, amelyre turisták ezrei kíváncsiak ez időszakban. A szigeten a Haitises Nemzeti Parkot tekinthetik meg az idelátogatók, amely több gazdag növény-, és madárvilággal rendelkezik.
 • Santo Domingoa Dominikai Köztársaság fővárosa, amely az UNESCO világörökség részeként van nyilvántartva. Lenyűgöző látványt nyújt a spanyol gyarmati építészeti stílus, pasztellszínű épületeivel és az óváros macskaköves utcáival. Itt található az amerikai kontinens első, mai napig működő székesegyházát, a Catedral Primada de Americat.
 • Enriquillo-tóa térség legnagyobb sós tava 40 méteres tengerszint feletti magasságban található. Érdemes felkeresni a tó közepén elhelyezkedő Cabritos szigetet, amely népes állati- és növényi populációval rendelkezik.
 • La Romanatólnem messze található a hollywoodi sikerfilmek helyszínéül szolgáló művészváros/korallváros, amely korallkőből épült 14. századi falut elevenít meg.
 • Parque Nacional del Estead otthont palackorrú delfineknek, lamantinoknak, négy tengeri teknősfajnak és számos trópusi halfajtának.
 • Jarabacoalegmagasabb csúcsainak látványa és mesés vízeséseinek látványa tárul elénk.  A sportok szerelmesei a kedvező klíma miatt kipróbálhatják a hegyi kerékpározást, sziklamászást és túrázást.
 • Damajagua-vízesésrendszer 27 kisebb- nagyobb kristálytiszta zuhatagból áll, amely medencéiben nem csak fürdésre van lehetőség, hanem kipróbálhatjuk egy igazán különleges canyonig túrát is.
 • Paradise-sziget, egy hófehér homokos lakatlan sziget, amelyen csak néhány pálmalevéllel borított kunyhó áll. A sziget körüli színes korall világ és trópusi halfajok miatt kedvelt hely a búvárkodás szerelmeseinek.
 • Kolumbusz világítótorony/mauzóleum, amelyet Kolumbusz Kristóf Újvilágba való érkezésének 500. évfordulójára építettek fel.  Amerika országaiból összegyűjtött kiállítási tárgyakat tekinthetik meg az idelátogatók.

Online szolgáltatások

Mondial

Online biztosítás

Reptéri parkoló

Reptéri parkoló

Online biztosítás

Autóbérlés

Autóbérlés

töltőikon