Utasbiztosítás

Utasbiztosítás (betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás), Útlemondási biztosítás

 

Miért kösse nálunk utasbiztosítását?

Nagy szakmai tapasztalattal rendelkezünk, személyre szabott ajánlatot tudunk készíteni, akár tengerparti pihenésről, akár hegyi túrázásról vagy éppen egy hosszabb akár több hónapos külföldi rokonlátogatásról, vagy tanulmányi útról legyen szó. Az igényeit felmérve a lehető legjobb terméket tudjuk ajánlani.

 

Miért kössön utasbiztosítást?

Utazása során soha nem tudhatja előre mi fog történni. Egy apró figyelmetlenségből is lehet nagy baj, vagy egy hirtelen rosszullétből. Akkor is érdemes utasbiztosítást kötnie, ha csak az Európai Unión belül utazik és rendelkezik kiváltott egészségbiztosítási kártyával. Azzal ugyanis csak a helyi államilag támogatott, finanszírozott kezeléseket tudja igénybe venni, de nem nyújt fedezetet magánorvosi ellátás esetén, és az esetleges hazaszállítás költségeit sem fedezi szemben egy utasbiztosítással. Az utasbiztosítás kártérítést nyújt abban az esetben is, ha az utazás során a poggyásza elveszik, megrongálódik, vagy esetleg csak késve érkezik meg a célállomásra, mert a csomagfeladásnál valaki véletlenül elküldte egy világ körüli útra. Az orvosi költségek fedezése mellett az utasbiztosítás kártérítést nyújt maradandó sérülés, vagy esetleg halál esetén. Nyilván nem ezért kötünk biztosítást, de ha a baj megtörtént a pénz segítséget jelenthet ebben a helyzetben. A biztosítók ahogy a tudomásukra jutott, hogy az utassal történt valami segítenek az orvosi ellátás megszervezésében, ha van rá lehetőség orvost küldenek, ha kell megszervezik a hazaszállítást akár különgéppel, amennyiben az orvosilag indokolt, vagy másképp nem megoldható.

 

Az útlemondási biztosítást azért kötjük, ha az indulás elött történik valamilyen nem várt esemény, ami miatt nem tudunk elutazni, akkor az általában magas lemondási költségeket részben vagy egészben a biztosító vállalja helyettünk. Az útlemondási biztosításnak gyakran van önrésze, amit a biztosító levon térítés elött, ez általában 10-20 %. De lehetséges olyan útlemondási biztosítást kötni, ahol a biztosító minden költséget megtérít, és így káreset esetén nekünk csak a biztosítási díj a „veszteségünk”.

 

Léteznek kombinált termékek, ahol a biztosító az útlemondási biztosítást és az utasbiztosítást egyben kínálja. Ezeknek a termékek esetében a az útlemondási rész díja kedvezőbb, mintha csak útlemondási biztosítást kötnénk magában és akár még az önrész levonásától is megmenekül a biztosított.

 

Utasbiztosítás kötés online:

 

 

Esetpéldák:

Irodánk több, mint 25 éves fennállása óta sajnos fordultak már elő esetek, amikor utasaink kénytelenek voltak igénybe venni a biztosításukat, ebből kiemelnénk néhány esetet, hogy láthassák milyen nem várt események történhetnek bárkivel, Ön sem kivétel:

- Utasunk tengerparti nyaralása során egyedül beúszott a tengerbe, a családja a parton volt. A vízben rosszul lett és el is hunyt. A biztosító intézte a hivatalos eljárást és megszervezte a hazaszállítást.

- Családi síelés során a családfőt a sípályán egy másik síelő nagy sebességgel elütötte és súlyosan megsérült. Mentőhelikopterrel szállították korházba, szerencsére felépült. Jó tudni, hogy a síbaleseteknél a nehéz megközelíthetőség miatt általában mentőhelikoptert küldenek a bajbajutottért, ezért fontos, hogy megfelelő a helikopteres mentésre is kiterjedjen a biztosítás.

- Utas a nyaralása során elment terep lovagolni és a ló ledobta magáról. Olyan szerencsétlenül esett, hogy megsérült a gerince. Csak úgy engedélyezte az orvos, hogy hazautazzon, ha a repülőn legalább a fel és leszállás idejére fekve utazik, így kevésbé terhelve a sérült gerincét. Ehhez egy sor széket ki kellett szedetni a járaton, amit a biztosító intézett és fizetett. Jó tudni, hogy néhány sport, ami ártalmatlannak tűnhet a biztosítók magas kockázatúnak minősítenek és csak külön felár ellenében vonatkozik rá a biztosítás.

- Egy utas az USA-ban kapott szívinfarktust. Életmentő műtétre került sor és az intenzív osztályon ápolták két hétig, mire haza tudták szállítani. A korházi számla 75 millió forintra volt a 2000-es évek elején. Az Észak-amerikai kontinensen az orvosi ellátás költségei jóval magasabbak, mint Európában, ezért a biztosító társaságok külön felárat számolnak azokra a biztosításokra, amik érvényesek ezekbe az országokba.