Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom
Beach Cornwall Étkező Fidzsi Fushimi Dubai - Hotel Atlantisz Tokyo

Franciaország

Franciaország sokszínűségét nem csak a természeti látnivalók adják, hanem a gazdag történelmi múltja és a kultúrája is, amely még egyedibbé és különlegesebbé varázsolja, így nem csoda, hogy a világ leglátogatottabb helyei közé sorolják.

 

Hasznos tudnivalók:

 • Éghajlat:

Franciaország nyugati részén óceáni, még északi és északkeleti felében kontinentális és a Földközi-tenger közelében pedig mediterrán éghajlat az jellemző.

 • Beutazás:

Magyar állampolgárok esetén érvényes útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal vízum nélkül utazhatnak be az országba.  2015 novemberében bekövetkezett merényletek miatt február 26-ig meghosszabbította a szükségállapotokat, illetve a legmagasabb terrorellenes készültségi szintet.

 • Pénznem:

Hivatalos fizetőeszköze az euro, dombornyomott hitelkártyát szinte mindenhol elfogadnak.

 • Egészségügyi tanácsok:

Az ország egészségügyi ellátása jónak mondható, magyar állampolgár csak előzetesen kiváltott európai egészségbiztosítási kártyával veheti igénybe az ellátásokat. Franciaország tengeren túli területein úgynevezett trópusi náthaláz előfordulhat, amely szúnyogcsípéssel terjed, így megkérjük az idelátogatókat, hogy előzetesen konzultáljanak az ÁNTSZ központjával.

 • Időeltérés:

Magyarországhoz képest nincs időeltolódás.

 • Hivatalos nyelv:

 

Francia.

 • Vallás:

Legnagyobb részben római katolikus vallásúak, de előfordul még a muzulmán vallás is.

 • Étkezés:

A franciák naponta háromszor étkeznek, a reggeli kivételével több fogásból álló menüsort fogyasztanak hosszú ideig, ami akár két órán keresztül is eltarthat. A borokon, a kenyereken és a sajtokon kívül mind a 27 régiónak meg van a saját specialitása, ugyanis az éghajlati viszonyok nagyban befolyásolják a természetes alapanyagokat. Érdemes ennek tudatában minél több féle íz világot megkóstolni.

 • + információk:

Franciaországban dohányzási tilalom van a fedett helyeken, megszegése pénzbírsággal büntethetik.

 

Franciaország top 10 látnivalói:

 

 • Biarritzt anno uralkodói vendégek látogatták, kiváló levegő és az óceán gyógyító hatása miatt sorra építettek palotákat a különböző uralkodóházak. Manapság Európa első számú szörfparadicsomaként emlegetik.
 • Reimsi katedrális a gótika stílus egyik legkiemelkedőbb alkotása 1991 óta az UNESCO világörökség részeként van nyilvántartva. Nem csak arról híres, hogy lenyűgöző csipkecsodákkal és rózsaablakokkal díszítették, hanem évszázadokon keresztül itt koronázták meg a francia királyokat.
 • Annecy Savoie Velencéjeként is emlegetik, ugyanis a Savoyai-dinasztia uralkodott a középkorban. Gyönyörű panorámát nyújt a hangulatos épületivel, a rengeteg virággal és a romantikus csatornákkal
 • Versaillesa mai Párizs leggazdagabb elővárosaként tartják számon, amely a kastélyból nőtte ki magát ennyire.
 • Carcassonne középkori vára Dél-Franciaországban található, amely Európa leglátványosabb és a legnagyobb váraként van nyilvántartva. A támadások miatt nagyon rossz állapotba került, de szerencsére Prosper Merimée régészek köszönhetően a XIX. században felújították, így a mai napig nagyon kedvelt turisztikai célpontnak számít.
 • Párizst nem csak a szerelmesek városaként is emlegetik, hanem a világ négy legjelentősebb városai közé is sorolják, ugyanis rengeteg látványosságnak és történelmi emléknek ad helyet, mint például a Louvre, a Diadalív, az Eiffel-torony, Notre Dame stb.
 • Dordogne festő tája és a Marqueyssac kastély a barokk stílusú kertjével lenyűgözi az utazó közönséget. Érdemes még megemlíteni a világörökség részét képző Lascaux-barlangot, mely a barlangfestményeiről híres és Franciaország legszebb falvának választott Beynac-et-Cazenac-ot is.
 • Mont Saint Michel a Couesnon folyó torkolatába egy gránitszikla alkotta szigeten elhelyezkedő bencés apátság. Apály idején a síkságot néhány vízfolt töri meg, dagály idején viszont igazi szigetté válik és csak az épített gáton lehet megközelíteni. Anno a felszenteléskor kolostorként működött, majd a francia forradalom idejében börtönné alakult ált, manapság műemlékként tartják nyílván, amely az UNESCO Világörökség részévé vált.
 • Midi-Pyrénées a Pireneusok lábán elterülő régió a vadregényes táj mellett számos építészeti örökség birtokában van, ugyanis erre vezet a compostelai zarándokút így több vallási látnivaló is felelhető a környéken.
 • Avignon Dél-Franciaországban található, amely a pápák városaként emlegették, ami nem véletlen, ugyanis számos pápa és ellenpápa is itt tartotta a székhelyét a XIV. században, majd a pápák Rómába való visszatérte után elveszítette fontos jelentőségét. A pápai palota mellett a Saint-Bénéz híd is emeli a látképet, amelyet az UNESCO 1995-ben a világörökség részévé nyilvánított.
töltőikon