Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom
Beach Cornwall Étkező Fidzsi Fushimi Dubai - Hotel Atlantisz Tokyo

Korzika

Korzika szigetéről a legtöbb embernek először Napóleon jut az eszébe, ami nem is csoda, hiszen a legtöbb emlékét a későbbi császárnak itt őrzik. Természetesen bepillantást nyerhetünk még a helybeliek életébe, kultúrájukba és számtalan látnivalóval lehetünk gazdagabbak.

 

Hasznos tudnivalók:

 • Éghajlat:

A tengerparton mediterrán éghajlat uralkodik kellemesen meleg nyárral és enyhe téllel, addig a sziget belsejéhez közeledve egyre forróbb a nyár és nagy a szárazság ebben az időszakban.

 • Beutazás:

Magyar állampolgárok érvényes útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal, vízum nélkül utazhatnak Korzikára.

 • Pénznem:

Hivatalos fizetőeszköz az euró, illetve dombornyomásos hitelkártyát is elfogatnak a legtöbb helyen.

 • Egészségügyi tanácsok:

Érdemes utasbiztosítást kötni utazás előtt, de nem kell tartani járványveszélytől.

 • Időeltérés:

Magyarországhoz képest nincs időeltérés.

 • Hivatalos nyelv:

Hivatalos nyelv a korzikai, de franciául és olaszul is beszélnek.

 • Vallás:

Római katolikus a fő vallásuk, de emellett kis számban több vallás is megtalálható.

 • Étkezés:

Korzikai konyhára a természetesség és az egyszerűség jellemző, amelyet a francia és az olasz kultúra befolyásol. Nagyon szeretik a különböző tengeri ételeket, zöldségeket és gyümölcsöket. A korzikaiak nagyon édesszájúak, ezáltal rengeteg édességet fogyasztanak, a citromos sajttortán át a különböző teasüteményekig. Italok közül a borféléket és az ánizspálinkát és a különlegesnek számító gesztenyesörtrészesítik előnyben.

 • Borravaló:

A számla már tartalmazza a felszolgálás díját, de szokás a pincérnek 5-10% borravalót adni.

 • Öltözködés:

Évszaknak megfelelő öltözködés javasolt, illetve a magas UV sugárzás miatt megfelelő naptej, napszemüveg és fejfedő ajánlott.

 • + Információ:

Naponta háromszor étkeznek Franciaországban: a reggeli 7-9; az ebéd 12-14, a vacsora pedig 20 körül kezdődik. A reggeli kivételével legalább 1 órán keresztül étkeznek. Az éttermekben az ár magában foglalja a felszolgálást, kancsó vizet és a kenyeret is.

A legtöbb étteremben előfordul, hogy nincs állandó étlap, mert az aznap kapható legfrissebb alapanyagokból vásárolnak be és készítik el a menüt.

 

Top 10 látnivaló Korzikán:

 • Ajaccio,Korzika fővárosa, mely két részre tagolódik: délre, az Óváros északra pedig a kikötői negyed található. Az Óvárosban fedezhetjük fel a látnivalók nagy részét: Napóleon múzeumot, a Capitellu Múzeumot, Szent Erasmus templomát, a Katedrálist, a Kongresszusi Palotát.
 • Bastio Korzika legnagyobb városa 1975 óta tartományi székhelye is. A városban több Napóleonnal kapcsolatos történelmi látnivalót tekinthetünk meg, illetve a Keresztelő Szent János templomot, a Szeplőtelen Fogantatás-kápolnát és a Rókus-kápolnát is. Bastia leghíresebb látnivalója a Fellegvár, amely számos múzeumnak is ad otthont.
 • Bonifáció 828-ban kapta a nevét Bonifác őrgrófról, a város egykori uralkodójáról. A román stílusban épült Szűz Mária templomot tartják az egyik legfontosabb látnivalójának, majd a felsőváros Tengerésztemetőjét. Különleges panoráma nyílik a tengerre az Aragon-lépcsőről, amely 187 lépcsőjével vezet fel az Óvárosi részbe.
 • Corte óvárosában fedezhetjük fel a legtöbb látnivalót, ezek közül Fellegvár emelkedik ki a leginkább, de a Belvedére-kilátó és a Nemzeti Palota is lenyűgözi az idelátogatókat.

 

 • Fesch-palotát 1827-ben kezdték el építtetni egyetemi oktatás céljából, de a díszítésre szánt festmények túl értékes gyűjteményt alkottak, így végül múzeum lett belőle, melynek fő értékei Botticelli-, Tiziano,- és a Bellini képek.
 • Katedrálist 1582-ben kezdték el építeni a reneszánsz stílusban Rue Forcioli Contiban. Legkiemelkedőbb részei a márvány keresztelőmedence, ahol a két éves Napólont megkeresztelték, illetve a város védőszentjének, Irgalmas Madonnának márványszobra, melyet augusztus 18-án körmenetben visznek körbe a városban.
 • Napóleon szülőháza1743-ban épült az ajaccioi Place Leitizián. Ez az egyszerű háromemeletes épületben nem sokáig volt lehetőségük élni, mert menekülni kényszerültek Pascal Paoli elől. Később visszatért a Bonaparte-család, felújítatta és berendezte és később André Romoliónak ajándékozta, majd a francia állam tulajdona lett. A második emeleten megtekinthető a családfa, fényképek és címerek, az első emeleten pedig Napóleon édesanyja korabeli szalonját tekinthetjük meg korhű bútorokkal.
 • A Várnegyed büszkélkedhet Korzika legnagyobb és leggazdagabb néprajzi múzeumával. A bemutatásra szánt anyagot három szinten osztották: az első emeleten a kortárs festők által készített képek, a második a népi hagyományoké és a földszinten pedig található az ásvány, növény-és állattani gyűjtemény található.
 • Cap Corse félszigetén több látnivaló is felfedezésre vár. Patrimonio az ország legjobbra becsült bortermelői vidékének számít, borpincéikben több féle bort kóstolhatunk, illetve vásárolhatunk meg. A következő helyszín az egyik leghangulatosabb kikötőváros St. Floren, majd egy rövid séta után eljuthatunk Erbalungaba, ahol megtekinthetjük a genovai őrtornyot és nádfedeles halászkunyhóit.
 • Scandola Nemzeti ParkAz UNESCO világörökség részeként van nyilvántartva, amely csak hajóval közelíthető meg. Jelenlegi kinézetét, barlangjait a szél, a vulkáni tevékenységek és a víz alakította ki.
töltőikon