Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom
Beach Cornwall Étkező Fidzsi Fushimi Dubai - Hotel Atlantisz Tokyo

Kuba

Melia Jardines Del Rey 5*

Előfoglalási kedvezményt ad az alábbiak szerint:

15 % kedvezményt ad a legkésőbb 60 nappal az érkezésük előtt foglaló vendégeiknek.

 

A Karibi-tenger legnagyobb szigetországa Kuba, amely az egyik legnépszerűbb karibi célpont a turisták körében, nem csak a kulturális látnivalói és történelmi gazdagsága, hanem egyedi hangulata is egyedivé varázsolja. Gyönyörű látnivalói mellett belekóstolhatnak az éjszakai pezsgő életbe, és megtapasztalhatják milyen egy kiváló salsa- jazz klubban való szórakozás.

 

 

 

Hasznos tudnivalók:

 • Éghajlat:

Az országra szubtrópusi éghajlat jellemző, átlaghőmérséklete egész évben 22-28 °C között van. Két évszak határozza meg a klímáját: novembertől-április tart a szárazabb és májustól-októberig az esősebb éghajlat. A nyári időszakban gyakran előfordulnak trópusi viharok, hurrikánok, érdemes erről előre tájékozódni.

 • Beutazás:

Magyar állampolgár esetén érvényes vízum vagy turista kártya szükséges, illetve érvényes útlevél, ami a kiutazás után még legalább három hónapig érvényes.

 • Pénznem:

Kuba egyik hivatalos pénzneme a kubai peso (CUP) a másik a konvertibilis peso (CUC), amely az USA dollár árfolyamához van rögzítve, így 1 CUC = 1,08 USD, 1 CUC = 24 CUP. A helyi pénznemet érdemes még a megérkezéskor a repülőtéren váltani, ugyanis már a taxit is ezzel kell fizetni. CUC-val csak Kubában lehet fizetni, így érdemes nem túl sokat váltani. Az országban kevés helyen lehet bankkártyával fizetni, így célszerű elegendő készpénzt behozni.

 • Egészségügyi tanácsok:

Kötelező az utas-és egészségügyi biztosítás megkötése a Kubába utazó személyeknek. Magyarország és a Kubai Köztársaság között van megállapodás a sürgősségi betegellátásról, de nem terjed ki a magyar állampolgárok teljes körű ellátására, így az árak igen drágák lehetnek, és amíg nem rendezik az egészségügy felé a tartozásukat a betegek, addig megtiltják az ország elhagyását.

Dengue-láz a mai napig jelentkezhet a szigetországban, és mivel nincs semmilyen gyógyszer vagy oltás a megelőzésére, így ajánlott a szúnyogriasztó használatát és a zárt öltözetet.

Az országban nem ajánlatos a csapvíz fogyasztása, helyette palackozott ásványvíz ajánlott, amelyet minden kisboltba be lehet szerezni.

 • Időeltérés:

Magyarországhoz képest -6 óra.

 • Hivatalos nyelv:

Spanyol, de kevesen még beszélik a ladinot és a jiddist. A legismertebb idegen nyelv az angol, de nem s sokan beszélik.

 • Vallás:

A római katolikus vallás a legelterjedtebb, de kisebb számban muszlim és zsidó vallások is előfordulhatnak.

 • Étkezés:

A kubai konyhára az afrikai és a spanyol ízek jellemzőek, leginkább a rizs, bab, kukorica mellett a különböző húsfélék szolgálnak alapanyagként, amelyekből leveseket és főfogásokat és grillezett húsokat készítenek. A salátákból nem s hiányozhat a hagyma, az uborka és a paradicsom, melyet ízletes szószokkal és mártásokkal kínálnak. Desszertként kókuszszirupos sajt, fagylalt vagy rumos omletett, illetve a bárokban a legtöbb koktélt rum alappal szolgálnak fel.

 • Öltözködés:

A klímából adódóan könnyű nyári pamut ruhaviselet, fejfedő, napszemüveg ajánlott.

 • + Információ:

Útlevelükről érdemes fénymásolatot készíteni.

Városnézések, kirándulások alkalmával ajánlott külön tartani az értékeket és az iratokat.

Ne vigyünk magunkkal sokkal több pénz egy- egy programra, mint amennyibe kerül.

Éjszaka lehetőség szerint ne vezessenek, és ha mégis adódik ilyen alkalom kerüljék a sötét, néptelen utcákat.

 

Top 10 látnivaló:

 • Trinidadot 1513-ban építették, majd virágzását a 16-19. századig tartó dohány- és cukortermesztés tette gazdaggá, melynek később az európai cukorrépa termesztés vetett véget. Ennek ellenére a gyarmati stílusban épült házak szinte alig veszítettek valamit eredeti kinézetükből. Legfontosabb látnivaló a Plaza Mayor illetve az e körül található múzeumok.
 • Egyedülálló madár lesben lehet része annak, aki Kubába utazik, ugyanis az állatviláguk felét madárfajok alkotják, körül belül 350 faj, amelyből 26 őshonos. Legizgalmasabb látványosságnak a flamingók, a méh kolibrik és a kubai trogonok számítanak, amelyeket természetesen madármegfigyelő kirándulásokon mindenki megtekinthet.
 • Varaderoban lehetőségünk van a Delfin Show megtekintése mellett a delfinekkel való közös úszásra is, mely felejthetetlen élményt nyújt gyereknek és felnőttnek egyaránt. A 20 perces fürdés során a delfinek puszit adnak, felugranak. labdáznak, húzzák és tolják a részvevőket és még fényképek készítésre is van lehetőség.
 • Havannától mindössze 170 km-re található Pinar del Rio, ahol a Vinales völgybe látogathatunk el, melyet 1999-ben az UNESCO világörökség részévé nyilvánítottak. Megtekinthetjük „Mogote-k” vagy a „Bagolyhegyeket” egy kilátóról, majd megismerkedhetünk a dohányültetés folyamatával. Lehetőség van csónakkal ellátogatni Kuba egyik legrégibb barlang rendszerébe, az Indiánbarlangba.
 • Havannában megismerkedhetünk a híres kubai szivar készítésével az első lépéstől az utolsóig, illetve hogy miről ismerhető fel egy jó szivar. Emellett betekinthetünk Hemingway életébe, megtekinthetjük a házát, kedvenc törzshelyeit.
 • Felfedezhetjük Havanna nevezetességeit egy szervezett Old Timer túrával is, ekkor régi amerikai autókkal indulhatunk neki a városnézésre. A körút során a helyiek kedvenc helyét a Malecon tengerparti sétányát, majd a Paseo-n lévő villákat, majd a José Marti emlékművet a Forradalom terén, illetve a Colon temető csodálatos mauzóleumát és szoborparkját tekinthetjük meg.
 • A világ egyik leghíresebb mulatóját a Tropicana Cabaret-et semmiképp se hagyják ki. Látványos revüműsor és show-t tekinthetünk meg a két órás előadás során, három színpadon, több mint 150 táncossal és élő zenekarral.
 • Varaderoban nem csak búvárkodásra, de roncsmerülésre is lehetőség van, ugyanis felfedezhetjük a XIX. században elsüllyedt kereskedelmi hajót, illetve egy valódi harci orosz hajót, amelyet a búvárok miatt süllyesztettek el. A merülés nem csak a profi búvároknak, hanem a kezdőknek is páratlan élményt nyújt.
 • Helikopteres utazás alkalmával ellátogathatunk s az Escambray-hegységbe, ahol dzsungeaeltúrán, gyalogos természetjáráson, vízesés és folyón átúszással lehetünk gazdagabbak. Az ebédet egy kubai farmon tölthetik, majd a nap többé részében Trinandot fedezhetik s fel, amelyet a világörökség részévé nyilvánítottak.
 • Terepjárós programtúraalkalmával személyesen lehet vezetni a Jeepeket (21 évet betöltött személy, egy autó maximum 4 fő) Varadero körüli ültetvényeken, vízmosáson át, majd hajózás a Yumuri folyón, illetve jet.skizési lehetőség. 
töltőikon