Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom
Beach Cornwall Étkező Fidzsi Fushimi Dubai - Hotel Atlantisz Tokyo

Maldív-szigetek

Naladhu Maldives 5*

Ott – tartózkodási kedvezmény:

25%-os kedvezmény a szoba árából legalább 4 éjszakás foglalás esetén, 30 %-os kedvezmény leglább 7 éjszakás foglalás esetén a szoba árából május 1. és október 31. közötti időszakban.

 

Long stay kedvezmény:

Legalább 10 éjszakás foglalás esetén mintegy 750 USD resort kreditet ad a hotel szobánként a tartózkodás alatt egyszeri alkalommal, melyet étkezésre, italra, spa kezelésekre és vízi sport ajánlatokra használható fel.

Valamennyi egyéb kedvezménnyel összevonható.Ebben a trópusi paradicsomban minden adott egy tökéletes, pihentető nyaraláshoz; hófehér homokos part, mesés korallzátonyok, tűzvörös naplementék.  Kedvező éghajlata miatt szinte egész évben kellemes nyaralásban lehet részünk.

 

 

Hasznos tudnivalók:

 • Éghajlat:

Trópusi éghajlat jellemző a szigeteken, az állandó forróság csak éjszakára enyhül 25 ˙C alá. Az időjárást kétféle monszun jellemzi, az egyik a dél-nyugat monszun, mely májustól-októberig tart, a másik az észak-keleti monszun mely novembertől-áprilisig tart és intenzív csapadékos időjárást hoz magával. Egész évben alkalmas a tenger fürdésre.

 • Beutazás:

Beutazás esetén a magyar állampolgároknak vízummal kell rendelkezniük és az útlevélnek az utazás után még legalább hat hónapig érvényesnek kell lennie.

 • Pénznem

A Maldív rufiyaa, váltópénzük a laari (1MVR=100 laari, 1€=15,72 MFR), a szigeteken euro-t és dollárt részesítenek előnyben, hitelkártyát szinte bármelyik szálloda elfogad.

 • Egészségügyi tanácsok:

A közegészségügy ellátás (az ország adottságai miatt csak két kórház van a fővárosban) nem a legjobb. Érdemes szúnyogriasztót eltenni és használni, ugyanis egyre jobban terjed az úgynevezett Dengue-lázas esetek száma. Ha sárgaláz által sújtott területekre utaznak, mindenképp kell a védőoltás, illetve igazolás róla, mert a helyi hatóság szigorúan ellenőrzi. Magas faktorú napolajat, fejfedőt és napszemüveget érdemes használni a trópusi éghajlat miatt. csapvíz fogyasztása nem javasolt.

 • Időeltérés:

+4 óra közép-európai időhöz viszonyítva.

 • Hivatalos nyelv:

Szunnita iszlám a hivatalos nyelvük, de szinte mindenki beszél angolul a turisták által gyakrabban látogatott területeken.

 • Vallás:

Iszlám szunnita változata.

 • Étkezés:

Konyhájukra jellemző a csípős, erős fűszerezés és a kari használata. Ételeiket leginkább különböző tengeri fajok és halak alkotják, illetve a legtöbb ételhez mangót, ananászt vagy kókuszpálma gyümölcsét használják fel. A szállodákban nemzetközi ételeket szolgálnak fel, de aki a hazai ízeket szeretné kipróbálni érdemes halleveset vagy kari fűszerrel elkészített halat megkóstolni.

 • Öltözködés:

A nőknek figyelniük kell a szállodákon kívüli öltözködésre, fedett vállak, illetve hosszú bokát is védő szoknyát vagy nadrágot kell viselniük. A nudizmus szigorúan tilos a Maldív-szigeteken.

 • + Információ:

Alkoholos italok csak a szállodákban kaphatóak, utcára kivinni szigorúan tilos.

Az ország kábítószeres ellenes törvényei az egyik legszigorúbbak nemzetközi összehasonlításban.

Az országból teknőspáncélt vagy korallt tilos kivinni.

Pihenőnapjuk a péntek.

Szigorúan veszik a Ramadant a helyi lakosok, de ez a turistákra nem vonatkozik.Borravaló a számla értékének kb. 10°-a, kisebb szívességekért 1USD.

Top 10 látnivaló:

 • Fakultatív programként lehetősége van a turistáknak meglátogatni egyet a helyiek által lakott szigetet (körülbelül 200db van) és betekintést nyerni az életükbe. Minden szigeten megtalálható a holhuashi, mely egy üreges fából összekötözött nádfedeles építmény, ahol a munkából hazatérő emberek megpihennek, beszélgetnek, közösségi életet élnek. Néhány szigeten a helyiek által készített ajándéktárgyakat is megvásárolhatják.
 • Maldív szigetek fővárosának, Malenak meglátogatása, mely mindössze 2 km hosszú és 1 km széles. és körülbelül 100.000 ember lakja. Megtekinthetünk számos történelmi emlékű házat, múzeumot és a messziről aranyszínben csillogó iszlám centert.
 • A horgászok szerelmesei éjszakai és reggeli órákban is kipróbálhatják helyi csónakokkal és tapasztalt horgászokkal milyen valójában igazi horgászás.
 • Több szemszögből is megtekinthetjük Maldív-szigeteket, ugyanis tengeralattjáró túrán, hidroplán túrán, és üvegfenekű hajókázáson is részt vehetnek a turisták.
 • 190 sziget közül csak 200 lakott, így aki meg szeretné rövid időre tapasztalni, milyen egy lakatlan szigeten lenni, azt az üdülőhelyről gyorshajóval a kiválasztott szigetre szállítják, ahol zavartalun lehet úszkálni, napozni vagy épp piknikezni.
 • Aki imádja a szörfözést, annak mindenképp a délnyugati monszun idején, azaz júniustól szeptemberig tartó időszakban, ugyanis ekkor különösen nagy hullámok vannak.
 • A tökéletes búvárvakáció március és április között a legideálisabb, ugyanis ilyenkor a legcsendesebb a tenger. Érdemes már búvártanfolyammal rendelkezni, ugyanis sok időt elvenne a nyaralásból, ha helyben szeretnénk megtanulni, és így akár azonnal felfedezhetjük a víz alatti mesés látnivalókat.  Több mint 3000 korallzátonyt és számtalan vízi élőlényt fedezhetünk a merülések alkalmával, viszont tilos bármilyen élőlényt megérinteni, főleg a napóleonhalakat, delfineket, cápákat, teknősöket, csigákat, lágy és kemény korallokat.
 • Mindenképp érdemes kipróbálni a dhoni csónakkal való kirándulást, ez a Maldív-szigetek legrégebbi szimbóluma, mely különleges formájú és fából készült.
töltőikon