Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom
Beach Cornwall Étkező Fidzsi Fushimi Dubai - Hotel Atlantisz Tokyo

Mauritius

Four Seasons Resort Mauritius at Anahita 6*, Beau Champ, Mauritius

Előfoglalási kedvezményindulás előtt legalább 150 nappal 40 %

 

A luxus üdülőhely a sziget keleti oldalán, lélegzetelállító termeszvédelmi területen található, rálátással egy impozáns hegyláncra, a tengerre és a létesítmény saját golf pályára. 

Az üdülőszigetet három strand veszi körül, mely egy kis híddal kapcsolódik a szárazföldhöz. A szigeten két úszómedence, a szárazföldön a fitnesz központban egy úszómedence és egy gyerekmedence áll az úszni vágyók rendelkezésére. Továbbá négy étterem, négy bár, butikok és tizennyolc lyukú golf pálya található. A Spa 12 kezelő helyiségben masszázs és egyéb kozmetikai kezelésekkel várja a vendégeit. A gyermekklub /4-12 éves korig/, a teaneger klub /11-18 éves korig/ tartalmas és élvezetes programjaival várja az érdeklődőketMadagaszkár mellett található vulkáni eredetű trópusi sziget gazdagsága nem csak a növény-és állatvilágban mutatkozik meg, hanem gyönyörű szép fehérhomokos strandjaiban és kalandos történelmében is. Érdemes felfedezni az érintetlen tájakat és a ritka állatfajokat.

 

Hasznos tudnivalók:

 • Éghajlat:

Egész évben kellemes trópusi a hőmérséklet (20-26˙C), a tengerpartnál ez legalább 3˙C-kal magasabb. A sziget nyugati és az északi része melegebb és szárazabb, mint a keleti és a déli része. A nyár novembertől áprilisig tart, csapadékra egész évben lehet számítani.

 • Beutazás:

Magyar állampolgároknak nem szükséges a vízum, viszont az útlevélnek a hazautazástól számítva legalább még fél évig érvényesnek kell lennie és két üres oldalt kell tartalmaznia.

 • Pénznem:

Mauritiusi rúpia (MUR) 1 MUR= 100 cent; 1€ = 35 MUR

A legtöbb hitelkártyát is elfogadják (American Express, Diners, Mastercard, Visa)

 • Egészségügyi tanácsok:

Nincs előírt gyógyszer, csak ajánlott a Hepatitis A, tetanusz és a diftéria elleni védőoltás, viszont csak palackozott ásványvizet szabad fogyasztani.

 • Időeltérés:

+3 óra időszámítás szerint.

 • Hivatalos nyelv:

Angol a hivatalos nyelv, emellett még sokan beszélnek franciául, kreolul, hindiül, és bhojpuritiül, illetve kisebb körben urdu és a kínai is a beszélt nyelvek közé tartozik.

 • Vallás:

A hindu mellett még nagy számban előfordul a keresztény, a mohamedán és a buddhista is.

 • Étkezés:

A helyi konyha igen ízletes és változatos, az étlapokon szereplő ételek között nem csak európai van, hanem a helyi kreol és az ázsiai is bemutatásra kerül. Leginkább halféléket és egzotikus gyümölcsöket kínálnak. A fűszerek közül leginkább a gyömbért, a chillit és a mustármagot részesítik előnyben. Helyi különlegességnek számít a chutney, amely egy édes pikáns szószféle, a briani muszlim étel, mely rizs, fűszerek, burgonya és hús hozzáadásával készül, illetve ne feledkezzünk meg a gazdag zöldségköretekkel és a különböző tengeri ételekről, amelyeket citromlével csepegtetnek le.

 • Öltözködés:

Könnyű nyári ruhaviselet, fejfedő és szemüveg ajánlott, illetve a szállodák éttermeiben a férfiaknak hosszú nadrág viselete.

 • Borravaló:

Nem kötelező, de jó néven veszik az éttermekben, szállodákban, ha elégedettek vagyunk a kínált szolgáltatással (5-10%).

 • + Információ:

Tilos a kikötőket, katonai létesítményeket és a repülőtereket fényképezni, A helyi embereket csak külön engedéllyel lehet csak lefotózni.

 

Top 10 látnivaló:

 • Blue Bay Tengeri Park érintetlensége és csodálatos, gazdag látnivalója minden idelátogató búvárt elvarázsol.  Már öt méteres mélységben is felfedezhetünk ritka korall- és halfajtákat és közel ötven korallfajtát azonosítottak, amelyek nagy részben élők. Ha kényelmesebb megfigyelést szeretnénk, akkor egy üvegfenekű csónakban is megcsodálhatjuk a víz alatti mesés világot.
 • Chamarel, avagy a hétszínű Földként elnevezett természeti látványosság vulkanikus aktivitás után, több évmillió alatt alakultak színes dűnék - barna, zöld, sárga, kék, vörös, lila, rózsaszín, aszerint, hogy milyen tempóban hűltek ki. A turisták egy magaslesről nézhetik meg ezt a csodát.
 • Casela Madárpark és Állatpark minden korosztály számára élvezetes programsorozattal és látnivalókkal várja az ide ellátogatókat. Közel 90 madárház az öt kontinens majdnem minden madarával rendelkezik. Az egyik legkülönlegesebb, legritkább és csak Mauritius szigetén fellelhető rózsás galamb igazi látványosságnak számít.
 • Domaine Les Pailles Mauritius kulturális örökségét örzi a cukorültetvényből átalakult témapark. A látogatók lovagolhatnak és lovas kocsin illetve kis vonaton utazhatnak egészen a cukormalomig, amelyet egy öszvér hajt, illetve a rumfőző üzemig. Látogatható még a parkban egy maszk múzeum, egy konferencia központ, quad pálya, fűszerkert és néhány ínyenc étterem is.
 • Pamplemousses Kertek Port Louistól nem messze található meg a világ harmadik legrégebbi botanikus kertje, amelyet még a 18. században hoztak létre.  Legszebb természeti kincsei közé tartozik az óriási amazonasi vízililiom és a 85 pálmafaj közül az indiai üstökös pálma (érdekesség róla, hogy életében csak egyszer virágzik, hatvanéves korában, de akkor óriási virágot növeszt közel 10 millió virággal, majd körülbelül egy év múlva közel kéttonnányi termést hozhat, majd a vésztartalékait is felhasználva elpusztul a pálma.
 • La Vanille Réserve des Mascareignes Parkban nílusi krokodilok ezrei mellett aldabrai óriás teknősöket és egy óriási rovarházat is megtekinthetünk.
 • Black River Gorges Nemzeti Parkban meseszép helyeken piknikezhetünk és túrázhatunk közel 60 km-es kiépített túraútvonalon. Utunk során az esőerdő lakói közül egy igen ritka fajt a mauritiusi repülő kutyát is megtekinthetjük.
 • Ganga Talao a hinduk legszentebb helyeként szolgál Mauritiuson, ezért a legfontosabb zarándokút is ide vezet. A kráteartó partján apró, díszes templomok és egy 33 méteres Shiv-szobor fogadja a látogatókat.
 • Ile aux Aigrettes rezervátumban megtekinthetik a látogatók a ritka rózsás galambot, az aldabrai óriás teknősöt, illetve a telfair-szkink nevű gyíkot is. 
 • Gris Gris  a világ egyik legszebb természetes hídjai közé tartozik, illetve a parton megcsodálhatják látogatók a természet által alkotott különleges szobrokat is..
töltőikon