Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom
Beach Cornwall Étkező Fidzsi Fushimi Dubai - Hotel Atlantisz Tokyo

Mexikó

Paradises Cancun 5*

20 % előfoglalási kedvezményt ad a szálloda, amennyiben szállását március 31-ig, 15% kedvezményt ad, ha május 31-ig foglalja le.

Dreams Tulum Resort & Spa 5*

15 % előfoglalási kedvezményt ad a szálloda, amennyiben április 30-ig foglalja le útját az augusztusi 19. és október 31. közötti időszakra.

Egyágyas felár kedvezmény: augusztus 19. és október 31. közötti időszakban /csak a deluxe garden view-ban/.Mexikó egy rendkívül nagy és színes ország, mely különböző tájegységei és hosszan elterülő fehér homokos tengerpartja mellett gazdag ősi kultúrája és pezsgő élete teszi igazán egyedivé.

 

 

A szállodáktól szinte karnyújtásnyira vannak csak a víz alatti barlangok, a korallszirtek és a maja kultúrából fent maradt emlékek.

 

Hasznos tudnivalók:

 • Éghajlat:

Az óceán két partján trópusi az éghajlat (októbertől májusig száraz, májustól októberig esős), leszámítva a Csendes-óceán északnyugati részét, amely félsivatagos területnek számít. A karibi térségben a hurrikán szezon az esős évszakkal érkezik, így érdemes előre tájékozódni ebben s az időszakban a várható időjárásról. Az ország belsejében található hegyvidéken mérsékelt éghajlat uralkodik, Mexikó várostól északnyugat felé a sztyeppétől fokozatosan félsivatagos területté alakul át. A tengertől távoli hegyvidéki részeken a téli hónapokban nem ritka a -10, -15 fok sem.

 • Beutazás:

Magyar állampolgárként érvényes útlevéllel turizmus, üzleti tárgyalás, illetve tranzitálás miatt 180 napig vízummentesen léphetnek be és tartózkodhatnak az országba.

 • Pénznem:

Mexikói Peso (MXN) a hivatalos péznem. 1 peso = 100 centavos (ME$). A helyi fizetőeszközön kívül még az USA dollárt fogadják el. Érdemes kisebb összegeteket váltani egyszerre, ugyanis nem tudják a pesorol beváltott valutát visszaváltani. A hitelkártyákat, mint az Amex, Visa, Mastercard nagyobb éttermekben, nagyobb áruházakban tudjuk használni.

 • Egészségügyi tanácsok:

Kötelező oltás nincs, oltási igazolvány nem szükséges Mexikóba, viszont ajánlott  Hastífusz ellen, Hepatitis A ellen, Hepatitis B ellen, veszettség ellen, tetanusz, illetve Malária elleni gyógyszer. Szúnyogriasztók, krémek javasoltak a Dengie-láz elkerülése végett.

 • Időeltérés:

GMT -7 óra Magyarországhoz képest.

 • Hivatalos nyelv:

Spanyol a hivatalos nyelv, általános beszélt nyelv pedig az angol.

 • Vallás:

Több mint 80%-ban római katolikus vallásúak és kevés részben egyéb (mormon, protestáns, evangélikusok).

 • Étkezés:

A mexikói konyhában az amerikai, az indián és az európai íz világ keveredik. Legelterjedtebb összetevői a kukorica, a chili paprika paradicsom, bab és az avokádó. A legfontosabb étkezésnek az ebédet tartják, a másik két fő étkezést nem tartják annyira jelentősnek, egy kis gyümölcsöt, tacot fogyasztanak. A part menti részeken többféle tengeri ételt is felszolgálnak: homár, teknőssült, rák. Italként szívesen fogyasztják a tequilát, mezcalt és a pulque-t is.

 • Borravaló:

A számlák végösszegéhez nem szokták a szervízdíjat felszámolni, így minimum 15%-ot érdemes adni. A szállodaportásoknak 2 dollárt, a szobaasszonyoknak naponta 50 centet szoktak adni.

 • Öltözködés:

Sportos öltözék elfogadott a mindennapokban, a helyiek a városban és az esti alkalmakra szeretnek elegánsan felöltözni, de a turistákra nézve ezt nem kötelező. A hölgyeknek sem a tengerparton sem pedig a medencénél nem ajánlott a fürdőruha nélküli napozás és fürdés. Az erős UV sugárzás miatt kalapot, napszemüveget feltétlenül használjanak.

Top 10 látnivaló:

 • Dias des los Muertosa „koponya ünnepéről” vált híressé, mely Latin- Amerika egyik leglátványosabb ünnepsége. Október végétől kezdődik a fesztivál, mikor a családok előkészítik a sírt a visszatérő szellemeknek és feldíszítik az otthoni oltárokat és sírokat virágokkal, szerintük a halál az élet részéhez tartozik, ami nem szomorú, így vidám hangulatban zajlik az egész fesztivál.
 • Palenque lenyűgöző régészeti terület, mely a legszebb maja kori szobrokat birtokolja. A legtöbb ezek közül Kr.e. 7-9. század közötti időszakra sorolható.
 • Copper Canyon, mely jóval nagyobbnak számít mint a Grand Kanyon. A legegyszerűbb és leggyorsabb módja a hely feltérképezésére, ha a Chihuahua al Pacifico vasuttal járjuk be, ugyanis a pályája 76 hídon, 86 alagúton megy keresztül és egészen 2400 méter magasba emelkedik, ahol páratlan panoráma tárul az utasok elé.
 • Chichen Itza az egyik legnagyobb maja városai közé sorolják, turisztikai szempontból is igen látogatott, mivel a templom-piramis, az El Castillio különleges látványosságnak számít. Az építkezés szempontjából figyelembe vették a csillagászatot, minden oldalról 91 lépcsőfok vezet fel a csúcsig, összesen 365 lépcsőre jön ki, mint amennyi nap van egy évben. Emellett igazi látványosságnak számít még a kör alakú csillagászati obszervatórium.
 • Guanajuato a hegyek között megbújó kis gyarmati települést 1554-ben alapították egy ezüstbánya területén, mely hozzásegítette a felvirágozásban. Látványos egyedi környezet a szűk kis utcákkal és a lenyűgöző építészettel remek élménnyé teszi az itt eltöltött időt.
 • Teotihuacan-t és hatalmas piramisait a Kr.e. II. században építették fel, mely egész Mexikó területén egyedülállónak számít, így méltán nyűgözi le az ide ellátogató turistákat.
 • Los Cabos 20 mérföldes fehér homokos strandja és a part menti kifinomult éttermek, bárok és szállodák igazi „paradicsomi” érzést nyújtanak az utasoknak.
 • Cozumel a Yucatan-félsziget egyik leglátogatottabb úti célja, főleg a búvárkodás szerelmeseinek, ugyanis gazdag víz alatt világgal rendelkezik, így a legjobb merülő helyek között van számon tartva, melyet Tengeri Nemzeti Parkká nyilvánítottak, hogy megvédhessék a korallzátonyt és a ritka állat-és növényfajokat.
 • Acapulco az 1950-es évekbe lépett a köztudatba, mivel a hollywodi sztárok erre a tengerparti részre kezdtek költözni. A pihenés mellett megtekinthetjük az 1930-tól tradíciónak számító búvárok sziklaszirtről való leugrását.
 • Tulum a 13. században alapított város, mely a maja birodalom kikötőjeként funkcionált. Mostanság a világ legszebb partjai közé sorolják, szálláshelyei különleges haciendák illetve előkelő szállodák kényelmét ajánlják.
töltőikon